Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Dromen, kansen en het ontwikkelen van talent.

Ajax is de grootste club van Nederland. En dat betekent dat Ajax niet alleen het goede voorbeeld moet geven. Ajax is het ook aan zijn omgeving verplicht om deze verder te helpen ontwikkelen. Ajax is van de supporters, mensen in Amsterdam en de wijde omgeving. We realiseren ons dat we een voorbeeldfunctie vervullen in de maatschappij. Als je een Ajacied bent, dan heb je een voorbeeldfunctie. Ajax is namelijk van iedereen, ongeacht afkomst, religieuze achtergrond, geslacht, geaardheid of huidskleur.

Maatschappelijk betrokken
De Ajax Foundation geeft invulling aan het maatschappelijk betrokken ondernemen van Ajax door initiatieven te organiseren, dan wel te ondersteunen op het gebied van sport & gezondheid, educatie en sociale integratie voor kwetsbare kinderen en jongeren onder 19 jaar. De Ajax Foundation wil op maatschappelijk gebied een centrale positie innemen in Amsterdam en omstreken en hier zoveel mogelijk waarde voor Ajax creëren. In Kaapstad willen we een positieve bijdrage leveren aan de mentale en fysieke levensverwachting van de jeugd. ABN AMRO is maatschappelijk partner van de Ajax Foundation. John Heitinga is sinds 2017 ambassadeur. De Ajax Foundation is in het bezit van een CBF-keur.

Dromen, kansen en talent 
De Ajax Foundation wil de weerbaarheid van kinderen en jongeren verhogen en ze dichter bij hun doelen brengen door ze te helpen de kansen te grijpen waarmee ze zichzelf kunnen ontplooien. Hoe? Door het aanbieden van lesprogramma’s gecombineerd met een voetbalclinic aan kinderen en jongeren die opgroeien in een sociaaleconomische achterstandssituatie, het organiseren van sportieve belevenissen voor kinderen en jongeren met een beperking en door wensen te vervullen van kinderen en jongeren met een (chronische) ziekte zodat ze even niet hoeven te denken aan hun ziekte en gewoonweg een dag met plezier kunnen beleven.

Voor meer informatie over de projecten of mogelijkheden om ons financieel te ondersteunen, ga naar onze website.

ABN AMROAdidasZiggo